Ali Metin Kazancı Rize Lisesi

Vizyon: Çağdaş,beynelmilel ve ilmi değerler çerçevesinde eleştirici ve gelişime açık bir anlayışla; ilmi araştırmaları, çeşitli konulardaki bulguları ve beşeri gelişmeleri yakından takip edebilen, sorgulayıcı bir tavırla bunları değerlendirebilen, eğitim teknolojisinin kullanımında etkin, hayal gücü, yaratıcılığı ve estetik duyguları gelişmiş, sürekli gelişen ve kendini yenileyen, yabancı dil bilen, kendisiyle barışık, maddi ve manevi değerlerle donanmış öğrencilerin yetiştirildiği bir okul olmak.

Misyon: Türk milletinin milli, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen ve kendinden sonraki nesillere aktarma sorumluluğu taşıyan; vatanına ve milletine karşı görev ve sorumluluğunun bilincinde olan ve bunu davranış haline getirerek davranışlarıyla çevresine örnek olan; bilimin, insanlığın ortak mirası olduğuna inanıp katkıda bulunmaya çalışan, hür ve bilimsel düşünme gücü yüksek; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açık; çevreye duyarlı;kendisi ve mensubu bulunduğu toplum ve evrensel dünya değerleriyle barışık, öğrenmeyi, gelişimin ve değişimin temel unsuru olarak gören, sorun çözme becerisi yüksek, Türk milletinin çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı ve seçkin bir üyesi olma mücadelesinde aklı ve irfanı ile öncü olacak bireyler yetiştirmek.

Saatler: 08.30 - 15.50
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://alimetinkazancirizelisesi.meb.k12.tr

Adres - ATATÜRK CAD. PAŞA KUYU MAH. RİZE

Öğretim Şekli :NORMAL0

Yerleşim Yeri - MERKEZ-RİZE

Adres - ATATÜRK CAD. PAŞA KUYU MAH. RİZE

Ulaşım YAYA OLARAK VEYA MİNÜBÜS

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 500 MT.